Care este cel mai bun tensiometru digital și cum să-ți măsori corect tensiunea

Care este cel mai bun tensiometru digital și cum să-ți măsori corect tensiunea

În momentul de față, tensiometrele digitale moderne sunt cele mai utilizate aparate de măsurat tensiunea la domiciliu. Spre deosebire de aparatele clasice, tensiometrele digitale sunt foarte ușor de utilizat deoarece nu necesită cunoștințe medicale avansate pentru măsurarea tensiunii arteriale.

Tensiometrul digital se poziționează fie pe braț, fie la încheietura mâinii și este recomandat pacienților de orice vârstă care doresc să-și măsoare tensiunea fără necesitatea unei vizite la cabinetul medical. Acest aparat afișează valorile tensiunii, împreună cu pulsul, pe un ecran electronic ușor de citit și interpretat.

Iată cum să utilizați corect un tensiometru digital pentru a vă asigura că rezultatele sunt corecte. Urmărind aceste sfaturi vă asigurați că nu apar erori la măsurare.

masurarea-tensiunii

  1. Alegeți un tensiometru digital de calitate (găsiți câteva recomandări mai jos).
  2. Poziționați mâna stângă pe masă, cu palma în sus. Pentru tensiometrul la încheietura mâinii, manșeta tensiometrului trebuie plasată la o distanță de aproximativ 2 cm de palmă.
  3. Strângeți bine manșeta și porniți tensiometrul. În cazul tensiometrului poziționat la încheietura mâinii, ridicați apoi mâna și duceți-o la umărul opus. În poziția de măsurare, aparatul trebuie să se afle în dreptul inimii. Este important să nu vorbiți și să nu vă mișcați.
  4. Pentru relaxarea brațului pe care este pus tensiometrul, sprijiniți cotul acestuia pe masă (poziționare pe braț) sau în mâna dreaptă (poziționare la încheietura mâinii).
  5. Așteptați până când aparatul scoate un sunet (ca un bip) care anunță finalul măsurătorii.
  6. Rezultatele vor fi afișate pe ecran. Recomandăm pacienților să-și noteze valorile fiecărei măsuratori într-un carnețel. Prezentați carnețelul medicului la fiecare vizită medicală.

Măsurarea tensiunii arteriale la domiciliu nu este complicată. Complicată este, însă, întrebarea: „Care este cel mai bun tensiometru?” Există nenumărate mărci producătoare, precum și modele, caracteristici, și funcții suplimentare.

De exemplu, tensiometrul Omron M2 Basic este un tensiometru de braț complet automat, simplu și ușor de folosit. Oferă o măsurare exactă și rapidă a tensiunii arteriale, afişând simultan rezultatele măsurătorii pentru sistolă, diastolă și puls. De asemenea, aparatul prezintă și simbol indicator de hipertensiune care pâlpâie pe ecran în cazul unor măsurători critice. În plus, marca Omron este una din mărcile consacrate în domeniu.

Pentru un raport optim calitate-preț, recomandăm tensiometrul digital Elecson și tensiometrul digital Scian, ambele validate clinic de BHS (British Hypertension Society), instituție care validează toate produsele vândute în Marea Britanie și Irlanda. Performante și de calitate, aceste aparate prezintă un ecran LCD mare, cu afișaj ușor de citit. Datorită senzorului încorporat, fiecare tensiometru exprimă acuratețe în măsurare. În afară de inflația automată și de timpul scurt de măsurare, aceste aparate calculează, de asemenea, și valoarea medie a ultimelor trei măsurători.

În cele din urmă, recomandarea noastră este ca atunci când vă măsurați tensiunea, să utilizați adaptorul pentru priză care este inclus gratuit la unele modele, pentru a se evita erorile datorate descărcării bateriilor. Multă sănătate!

Lasa un comentariu