Cărucioarele cu rotile – Sprijinul de care ai nevoie

Cărucioarele cu rotile – Sprijinul de care ai nevoie

Cărucioarele cu rotile – numite și fotolii rulante – au fost inventate cu multe milenii în urmă. De fapt, primele mențiuni datează din China secolului 3 î.Hr. Cu toate acestea, căruciorul cu rotile modern arată cu totul și cu totul diferit de primele imagini, iar caracteristicile de ultimă generație strălucesc prin comparație. Cărucioarele cu rotile au fost concepute pentru a ușura deplasarea persoanelor cu dizabilități locomotorii sau dificultăți de mișcare, fie permanente sau temporare.

Deși există sute de modele pe piață, prezentând diverse caracteristici, una dintre cele mai distincte diferențieri între cărucioarele cu rotile este acționarea manuală sau electrică. Mai jos vom prezenta câteva modele de cărucioare cu acționare manuală – la prețuri accesibile!

1. Cărucioare cu rotile – Acționare manuală

În categoria de cărucioare pentru transport pacienți cu acționare manuală veți găsi o gamă variată de cărucioare rulante „active” pentru persoanele care se consideră sau doresc să fie active, scaune cu rotile pentru copii și adulti, cărucioare cu șezut extralarg, și cărucioare rulante tranzit. În general, cărucioarele cu rotile prezintă o structură fie din oțel cromat, fie din aluminiu. De asemenea, pot fi fixe sau pliabile, și susțin o greutate cuprinsă între 75 și 150 kg.

Recomandarea noastră:

Cărucior cu rotile CP120 Prima

Tip: Transport pacienți, cu acționare manuală

Căruciorul cu rotile CP120 Prima este realizat pe cadru din oțel întărit, și este disponibil în mai multe mărimi (cu șezut de 38 cm, 40 cm, 43 cm, 45 cm sau 50 cm). Scaunul prezintă cotieră scurtă și reglabilă, cu suport de braț, și un buzunar încăpător în spate pentru transportul actelor. Atât spătarul cât și șezutul sunt confecționate din material sintetic negru, moale, și confortabil. Suportul pentru picioare este detașabil (prezintă mișcare de rotație antero-posterioară), reglabil în lungime, cu curea pentru fixarea călcâiului.

Cărucior cu rotile YJ-005G

Tip: Tranzit, pliabil, pentru transport pacienți

Cărucior cu rotile pliabil, dedicat transportului de pacienți adulți, funcționează satisfăcător atât în interior cât și în exterior. În plus față de cadrul din oțel vopsit albastru, scaunul este disponibil în mai multe variante de șezut (43 cm sau 45 cm).

Caracteristici importante:

 • Buzunar spate
 • Mânere rabatabile pe două nivele, capitonate cu burete
 • Șezut și spătar din material sintetic moale
 • Suport pentru picioare detașabil, cu pedală din plastic și suport de călcâi tip curea.

2. Cărucioare cu rotile – Acționare electrică

Aceste cărucioare sunt foarte confortabile și extrem de ușor de manevrat, fiind destinate persoanelor care au o mobilitate redusă sau inexistentă a membrelor superioare, care nu își pot folosi membrele inferioare, sau care au dificultăți în coordonarea mișcărilor.

Recomandarea noastră:

Cărucior cu rotile FS112-41-44

Tip: Acționare electrică

Acest model de cărucior electric cu rotile este realizat pe cadru din oțel vopsit, prezentând diferite caracterstici precum:

 • Șezut de 44 cm
 • Mânere rabatabile și frână
 • Suport pentru picioare detașabil
 • Spătar pliabil
 • Roți din cauciuc rezistent

Extrem de ușor de utilizat datorită joystick-ului care permite controlul direct al mișcărilor înainte-înapoi și rotire pe loc. De asemenea, poate fi folosit ca și cărucior cu rotile de tip tranzit.

În articolul următor vă vom prezenta câteva cărucioare cu rotile cu funcții speciale. Fiți pe fază și nu pierdeți următorul articol!

Comment ( 1 )
 1. Cărucioare cu rotile – Ediție specială (1) | Blog Neomed.ro
  iulie 5, 2017 at 5:19 pm
  Reply

  […] vorbit deja, în câteva rânduri concentrate, despre posibilitățile pe care le aveți dacă sunteți în căutarea unui fotoliu rulant la […]

Lasa un comentariu