Despre Sfantul Apostol Andrei si semnificatia zilei de 30 noiembrie

Despre Sfantul Apostol Andrei si  semnificatia zilei de 30 noiembrie

Neomed ureaza tuturor celor care isi serbeaza ziua de nume un calduros “La multi ani”, multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor.

Sfantul Andrei – ucenic al lui Ioan Botezatorul, apostol al lui Iisus din Nazaret – s-a nascut la Betsaida, un orasel aflat pe malul lacului Ghenezaret. Pe parcursul vietii, Andrei il urmeaza pe Mantuitor, alaturi de ceilalti Apostoli, pe drumurile Tarii Sfante, asistand la multele minuni pe care Hristos le-a facut si fiind de asemenea de fata la moartea Mantuitorului.

A continuat prin propovaduirea cuvantului si iubirii Domnului nostru in Tracia, Bizantia, Macedonia si toate tinuturile ce inconjoara Marea Neagra. La finalul pelerinajelor sale se intoarce in Bizantia, unde sfarseste ca si mucenic, fiind rastignit langa Corint, asezat cu capul in jos pe o cruce in forma de X, aceasta cruce devenind cunoscuta drept “Crucea Sfantului Andrei”.

Pentru romani, Sfantul Apostol Andrei este cunoscut drept ocrotitorul tarii, deoarece in timpul pelerinajelor sale, acesta a propavaduit cuvantul si Evanghelia Domnului pe meleagurile tarii noastre.

In data de 30 noiembrie a fiecarui an se sarbatoreste impactul pe care l-a avut Sfantul Apostol Andrei asupra tarii noastre, premergand ziua de 1 Decembrie, Ziua nationala a Romaniei, astfel unindu-se spiritual sarbatoarea Bisericii romane cu sarbatoarea Romaniei.

Lasa un comentariu