Impactul bolilor cardiovasculare și importanța măsurării tensiunii arteriale

Impactul bolilor cardiovasculare și importanța măsurării tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai gravă categorie de afecțiuni care compromit calitatea vieții. Atât de gravă, dealtfel, încât o treime din numărul total de decese la nivel global este cauzată de acestea. Bolile cardiovasculate constituie, prin urmare, principala cauză de deces la scară mondială. Mai mult, aceste afecțiuni cauzează mai multe decese decât cancerul, diabetul zaharat și insuficiența respiratorie cronică la un loc.

Potrivit statisticilor, până în 2020, bolile cardiovasculare vor deveni principala cauză de handicap, depășind efectul actual al bolilor infecțioase. Așadar, depistarea la timp a acestor afecțiuni este absolut crucială. Însă la fel de importantă este și controlarea valorilor tensiunii arteriale pentru a preveni o boală care poate deveni fatală.
Datorită evoluției tehnologiei, pacienții au posibilitatea de a-și măsura tensiunea arterială la domiciliu, evitând astfel stresul care este adesea asociat cu instituțiile spitalicești sau cu birourile doctorilor. Măsurarea tensiunii arteriale poate oferi indicatoare esențiale pentru starea generală de sănătate a pacientului, în special dacă acesta știe că are probleme cu tensiunea sau suferă de afecțiuni cardiovasculare.

Sfătuim persoanele predispuse sau cele care suferă de probleme cu tensiunea arterială să aibă în dotare un astfel de aparat de măsurarea tensiunii. În mod special, persoanele care au depășit vârsta de 40 de ani sunt încurajate să acorde atenție și mai mare măsurarii tensiunii arteriale.
Este foarte important ca atunci când vă luați tensiunea acasă, să o faceți în mod corect. O măsurare exactă previne erori și complicații. Măsurarea defectuoasă poate duce la administrarea incorectă a tratamentului medicamentos. Pentru cea mai precisă măsurare la domiciliu, recomandăm tensiometrele electronice – digitale – care au fost validate clinic. Aceste aparate permit măsurarea automată a tensiunii arteriale, asigurând rezultate la fel de precise ca cele măsurate de doctor.

În cazul măsurării tensiunii la domiciliu, trebuie respectate următoarele condiții. Persoana căreia i se măsoara tensiunea trebuie:
• să fie așezată, în urma unui repaus fizic de minimum 5 minute
• să fie calmă și liniștită
• să nu fi fumat în ultimele 15 minute
• să nu fi băut cafea sau alcool înainte cu o oră

Pentru o măsurare corectă, este recomandată evaluarea tensiunii arteriale la ambele brațe. În cazul în care valorile diferă, se ia în considerare valoarea cea mai mare. Tensiometrele digitale sunt extrem de ușor de folosit. Pentru a afla cum, urmărește articolele următoare.

Lasa un comentariu