Rolatoare ortopedice – Cum să întâmpini dificultățile motorii cu ușurință

Rolatoare ortopedice – Cum să întâmpini dificultățile motorii cu ușurință

Pentru mulți oameni, mersul la cumpărături este o activitate zilnică. Dimineața devreme sau către orele prânzului, persoanele vârstnice împânzesc piețele și magazinele. Însă cumpăratul fructelor, legumelor, și al altor alimente necesare nu ar trebui să fie o corvoadă sau o sarcină neplăcută. În ciuda diferitelor dificultăți locomotorii, multe persoane vârstnice dar active își doresc să se poată deplasa fără a depinde de o altă persoană. De aceea, vă prezentăm azi rolatoarele ortopedice.

Destinate persoanelor de orice vârstă, rolatoarele ortopedice oferă un punct de sprijin persoanelor care au suferit un accident sau o intervenție chirurgicală. De asemenea, se adresează și nevoilor celor mai înaintați în vârstă care dispun de o mobilitate redusă sau care trăiesc cu un handicap locomotoriu. Vârsta sau invaliditatea pot duce la un echilibru precar și la impedimente în calea unei deplasări fără incidente.

Rolatorul ortopedic este un dispozitiv medical conceput pentru a veni în ajutorul oamenilor care nu au condiția fizică necesară pentru a se deplasa cu ușurință sau fără asistență. Dispozitivul funcționează prin împingere și este creat special pentru persoanele care nu dispun de suficientă forță în mâini pentru a se folosi de un cadru de mers.

În general, rolatoarele ortopedice pot avea două, trei sau patru roți, schelet din aluminiu vopsit sau oțel, și frâne cu autoblocare pentru a asigura protecția utilizatorului pe toată durata deplasării. De asemenea, majoritatea rolatoarelor sunt echipate cu câte un coș de depozitare care se dovedește a fi extrem de util pentru cumpărături. Pentru a reduce spațiul de depozitare și pentru ușurință în transport, rolatorul ortopedic se și pliază.

Neomed are o gamă largă de rolatoare ortopedice, dintre care vă vom prezenta doar două.

rolator-din-aluminiu-vopsit-complet-pliabil-cu-4-roti-rp535-urano

 

 

Rolatorul RP535 Urano este produs din aluminiu vopsit, este ușor de utilizat și foarte stabil. Mânerele sunt ergonomice și reglabile în înălțime pentru a întâmpina nevoile fiecărui utilizator. Cele două roți din față sunt mobile pentru a direcționa rolatorul cu ușurință, iar cele două roți din partea din spate sunt fixe pentru stabilitate. Prevăzut de asemenea cu șezut, rolatorul prezintă un spătar reversibil și suport pentru baston. Roțile din spate sunt dotate cu frâne cu autoblocare.

 

 

 

 

rolator-pliabil-cu-4-roti-frana-scaun-si-cos-fs914h-1

 

Cel de-al doilea, la un preț mai accesibil, este rolatorul pliabil FS914H-1. Cu 4 roți, frână și scaun, acest model este realizat pe structură din oțel vopsit. Ușor de manevrat, rezistent, și cu mânere proiectate ergonomic, acest rolator este de asemenea echipat cu coș pentru transport cumpărături. Comod de pliat, permite transportul și depozitarea cu ușurință.

Lasa un comentariu